:)♥

Glad när jag vakna iaf, hade min gos bredvid mig som ville kramas jätte mkt :) Gooos morgon :)♥ Ska mysa lite till, sen hjälpa till och städa här hemma, ikväll är den fest! Heidoo

30/3

Godmorgon, trött som attan! Men det är ba upp o hoppa och käka frulle, sen åka och ta bort skiten :P Äntligen!! Efter det ska jag hem och slappa, sen möta Nina i skäris vid halv6 tiden och kolla runt där :) Ikväll blir det väl soa :) Det är fett spännande dit vi kommit nu :) Iiiik, så vill ba seee! Jaja, nu är jag hungrig, ciao ciao!

29!

Igår var jag på stan och käka lunch och fikade med Jacqueline + Enya, Emelie & Tiffany, myspys!! Sen vart det hem och kolla SOA, äta middag, mer SOA, sen sova :). Och nu snart ska jag gå och hämta E sen ska vi handla någon present till honom :) Efter de hem och slappa en stund, sen blir det promenad med Daniella! :)

CIAO! Imorgon gällere!!!!

soasoasoa

Helt slut i fötterna asså! Man blir lätt trött av att göra något.. Nu ska jag och babe kolla SOA, färgar håret imorgon :P Orkar verkligen inte nu :P Så nu bara slappa med mina killar :)♥ PUSSSSSS

Tisdag 27/3

Inte skrivit på ett tag, men har jhaft fullt upp!! :P I söndags var det typ fixa surrondljudet eller hur det stavas som vi köpte i lördags, det vägrade funka men efter ett tag så! :) Efterdet kolla vi massa SOA haha, besatta vi är jag och min man!

Igår upp och hoppa lämna kidsen med älskling, handla frukost hem, hem och äta samtidigt kolla SOA! :P Efter det fixa sig, jag skulle på möte med jobbcoach, därifrån jag ska få hjälp och söka jobb babla, vi gjorde ett CV och ansköksbrev, så nu måste jag söka något iaf! Funtar på att ringa ett jobb idag, men får se om jag kan samla mod för de :P Iaf, efter det mötte jag älskling och vi gick upp till östra och hämta hans post, gick ner igen, åkte och hämta kidsen, gick till centrum, köpte blommor ( Mamma fyllde 40 år igår :D ) dom fick välja, sen blev det hem, fixa här hemma, sen kom P och mami hem, börja laga mat o stora lass haha, gjorde äppelpaj och sen kom det gäster! Efter dom gått fixa Elliots idrottsväska, ge dom kvällis, lägga dom, sen kunde jag lägga mig i säng äntligen, fy hade gått hela dagen! Babe o jag kolla SOA sen somna vi typ bums, haha!

Imorse var det upp och hoppa igen, fixa kidsen, lämna dom, hem och äta frulle med babe, kolla lite SOA, nu är han och tränar, jag har precis kollat igenom kläder jag fick av en utav mina mostrar :) Fiiiint :) Nu behöver jag bara kjolar till sommaren typ, fick så mkt linnen oså så tror inte jag behöver det iaf :P Tvättmaskinen har pipit, så måste hänga upp och sätta på en ny maskin! Efter det fixa mig, sen åka och handla hårfärg och kolla runt lite med! :) Sen blir det hem och färga håret, det röda ser ba förjävligt ut när man tvättat ett par gånger, så får bli brunt för pallar inte färga en gång i månaden :P Ja de va de, haha, juste 3 dagar kvar sen blir jag av med denna tandställning!!! :D

Ciaociao

v.21+0 idag♥

Gravid vecka 21

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

 

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

 

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

 

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

 

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.


...

SUGERRRR

Lördis

Igår vart det möta Nina i Huddinge, köpte en mammaklänning till våren :) Den blir nog alldeles för varm till sommaren, men får se om jag kan ha den då :) As skön var den iaf :) Kolla runt lite till innan vi åkte till Tumba, köpte choklad sen bussen hem! Hängde upp tvätt oså, när Andreas var klar så gick vi till centrum och åt middag, vart lasagne på pizzan :) Riktigt god och mättande! :) Men klockan gick sakta så det blev gå hem emellan, sen åka in och kolla bio :) Den var bra, men skulle läst vad den handlade om, hade glömt bort de haha xD Efter de vart det bums i säng och somnade som en stock! Mysig kväll vart det iaf ♥

Nu har jag bara hunnit vakna typ :P Ska gå och äta frukost snart, fan börjar må illa för jag är hungrig :P Andreas är och tränar, när han är klar blir det åka och köpa dvd! :) Och kolla något till Neo också, som fyller 1 snart :) Sen tror jag vi skulle träffa hans kusin. När vi kommer hem därifrån ska vi grilla med mami och dom :) Och blir spelkväll med dom också :) Så det blir inte mkt skriva idag inte! :P

Puiss

Fredag! :)

Har varit vaken till och från sen 7 imorse, Linus & Elliot tjafsa för fullt där nere medans P och mami var och lämna in bilen på verkstan :P Fy.. Det är inte kul att vakna till.. :/ Nu har jag iaf vaknat till liv, ska gå och käka frulle, hungriiig :) Har precis bokat biobiljetter till mig och älskling, så ikväll blir det bio! :) Vi ska se Safe House! Någon som sett den?

Nu skriker magen, hejs!

Soliga torsdag!

Mums väder idag med :) Haha! Och jag sitter inne som vanligt, hänger upp tvätt ute, så lite ute är jag ;) Annars  har jag bara tvättat, kollat serier, fixat diskmaskin, tvättat badkaret ordentligt, tänkte göra någon lunch nu :) Men vet inte vad, haha.. Efter det funderar jag på om jag ska ta ett fotbad :) Men får se om jag orkar :P Nu måste jag äta, vrålhungrig! Heido

Nu piper tvättmaskin igen, haha, men måste äta först innan jag hänger upp de!!

Soligt ♥

Sådärja, nu har jag varit där, ganska pirrigt! Fanns bara en som var typ lika gammal som mig, alla andra var mkt äldre (tror jag?) Men dom var trevliga faktiskt!! :) Så det var ju skönt! Och dom två jag hamna i grupp med bodde här i samma område som jag ;) Haha! Vi prata mest om vad som händer med kroppen och vad man kan göra om man får ont på vissa ställen oså!

Har även kollat film med Elliot, det blev Den otroliga vandringen! Den är så bra, gillade den när jag var yngre också! :) Fan man gråter ju i slutet när dom kommer hem igen :') Haha! Sa till Elliot att efter filmen blir det lunch, typ spagetti? Haha.. Orkar inte laga något annat.. -.- Så nu ska jag ner och göra lunch eller koka lunch! ;)


Morgontrött har jag alltid varit...

Godmorgon onsdag! :) Trött chey här i sängen, fif*n.. Vaknat inatt av äcklig dröm och kunde inte somna om igen förrän typ 3, vakna 1.. Jobbigt värre.. :/ Nu ska jag snart börja fixa mig, sen blir det barnen, frukost, gå och lämna och därifrån direkt till v.20 gruppträffen jag ska på idag! Är skit nervös.. Pirrigt som fn är det! Och jag kommer ju sitta där och gäspa hela tiden haha.. :P Aja får bli så eftersom att det är så tidig tid! Är ju sjukt trött! :P

Ska gosa en stund med Linus innan det är dags för fixing! Hoppas ni får en piggare morgon än mig haha :) ciaociao

Pusspuss

Nu har jag kollat serie för idag, kan inte ligga still så länge längre :P Däremellan blev det pannkakor med vanlijsås + sylt, mums, som lunch :) Efter det kollade jag ett tag till, sen kände jag popcorn lukt där nerifrån haha, så gick ner, umgicks med elliot och mamsen, tvättade lite, fick samtal om cv grej som jag ska på på måndag, hängt upp tvätt o lite så! Nu väntar jag på att badkaret ska fyllas klart med vatten så blir det bad för mig, skulle vilja ha älskling med mig också, men han är inte hmma än :/ Och ska följa med mami och handla när P kommit hem! Så måste tvätta hårisch!



Det är det som händer idag, så ikväll blir det mys & SOA för mig och älsk :).

dreams dreams dreams...

Tisdag, dödag idag, jag ska bara titta på serier, äta, slappa :P Vaknade för en timme sen typ, tur att mamma var hemma, men tror dom skulle väckt mig om hon inte va men ändå :P Var helt död imorse.. Fy, hade en sån bajsdröm precis innan älsk skulle gå, vaknade gråtandes med honom klappandes på mig! Drömde att vi två hade bråkat så gick jag ut, när jag då blev sugen på glass. Gick då till ica och tog ett litet glass paket, skulle betala men hade bara en tia och den kosta tolv så jag slängde glass paketet åt helvete, spottade mot dom i kassan på vägen ut (hahaha) och precis innan jag kommer ut kommer det vakter som tar ner mig, sätter knät på min mage och jag skriker "vfn sluta jag är gravid!!" och han svara typ jaja du är gravid och sätter sig med rumpan på mig som om jag va ngn filt och jag började gråta som faan, så vaknade jag sen.. Fy de kändes så verkligt :/ Haha men inte för att jag skulle kasta glassen eller spotta men det andra.. :P När jag sen vakna så ville jag verkligen inte att andreas skulle gå, men han va ju tvungen att jobba, men jag somnade snabbt om igen :)..

Sen en annan dröm som jag vaknade av nu sist gången, fy bubblan den var  bara äcklig! Jag vaknade av massa sår och skit och fattade ingenting, sen under dagen så ser jag en mus/råtta (vene riktigt) springa in i mitt rum, så hör jag en massa snaskerier, nemen, små steg eller vfn man ska säga, så sen ser jag plötsligt möss/råttor ÖVERALLT i mitt rum, så jag springer ut och det bara kliar i hela kroppen, vene vad jag ska göra.. Jag skickar in två av mina katter dit, men dom orkar ju inte käka upp alla på en gång vfn så dom kommer ut efter ett tag, haha, fy! Så blir det kväll och jag går ändå in där och ska försöka sova(??? haha). Men kan inte för dom kryper upp i sängen, så jag flyger ut haha, sen minns jag inte så mkt, typ vi åkte iväg eller ngt, när vi kommer tillbaka fanns de typ en kvar och den fick katterna ta :P Fy jag typ rös när jag vaknade! haha

Nu ska jag titta serier och känna min baby röra runt där inne :) Så himla mysigt! Pussen

:)

Var ju på mvc idag, Louice följde med, fick massa frågor och ställde fråga. Vägde mig, gått upp 4 kg sen första besöket :) Och lyssna på hjärtat, han började röra sig medans vi satt och prata, sen när jag la mig i sängen så var det en bula på ena sidan hehe, mys! Så sparka han medans vi lyssna :P Höhö! Åh va jag längtar gaaaalet! Ja juste så blev det blodtryck och blodvärde.. Fick sedan moderskapsintyg som jag ska skicka till f-kassan. Ska möta babe i Tc för vi ska kopiera ett papper som han ska skicka in som förhoppningsvis kan sätta lite fart på vårt lägenhetssökande!! (hoppas!!) Efter det blir det hem och käka, juste måste ta järnisar, eller har tagit 1 tab om dagen, men får hoppa upp till 2 nu, för blodvärdet var lite lågt fortfarande, hoppas det blir bättre! Måste börja äta ordenligt också vfn..!


Moggisbild haha!

På onsdag ska jag på v.20-grupp träff, får träffa andra som är i samma vecka som jag och få lite info oså där, vet inte exakt vad som sker, får se!! Spännande!

Goddag! :)

Ja då var det måndag igen, har hunnit fixa och lämna barnen, fick skjuts för mami är sjuk, skönt de! Sen åkte vi och handla lite på ica, sen har vi snackat ända fram till tolv tiden, då jag gick upp och ville vila nu innan jag ska till mvc :) Myspys! Louice ska följa med mig :) Andreas jobbar, det tycker väl han är skönt att få vara ifrån mig haha ;)

Och lillkillen fortsätter att sparka/röra på sig som attan! :) Mysig känsla, fast ändå läskig haha :) Ett liv där inne, helt sick! Magen blir större och större, minns det som igår då jag var i v.10 och skulle lägga ut att jag var preggo, haha, sjukt nervös :) Men skönt efteråt, skulle egentligen väntat tills efter ul, men det skulle jag aldrig kunna hållt mig till hahaha! Shiet!

Nä måste ta en macka innan jag måste gå, pussi!

Söndag 18 mars

Tjenamors! Ligger i sängen med babe, vi har typ precis kommit hem från krysset, han ville ha cola :P Bakis unge hihi ;) Vi ska bara slappa idag, skööööönt :).

Igår vart det någon form av babyshower, alla fick veta könet, fika oså :) Mysigt, men var skit nervös, och vene, haha, men det var skit mysigt iaf! Fick jätte gulliga saker, längtar ännu mera nuuuu! Ja, och vi väntar en liten pojke :)♥ Efter det vart de grillmat hos Jeanette och Thomas, och umgicks där ett tag, sen hem och sova, sjukt trött!! :P Men under kvällen kände jag rörelser heeela tiden, har aldrig känt så mkt :O Hihi, men det va fett mys!

Känner av nu också lite då och då :) Shiet va jag längtar efter vår lillkille ♥ Nu ska vi kramassss, pussen hejjen!

v.20+0 idag♥

Gravid vecka 20

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

 

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

 

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

 

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.


Lördag 17 mars

Sjukt länge sen jag skrev något! :O Men hela veckan har varit underbar och seg, haha. Älskling har varit standby så har fått vara med honom hela veckan, UNDERBART! :) Igår kväll var vi hos Nina & Koffe, kollade film & family guy och svullade med chips och godis och läsk :) Och gubbarna drack alkohol :P Idag har jag städat, fixat klart mig precis :) Nu ska jag fasen käka något, börjar bli hungrig! Senare vet jag inte riktigt vad som händer, kanske att vi ska umgås med våra vänner, eller bara vara hemma, får se helt enkelt!

Imorgon har jag gått 20 veckor, och är halvvägs, helt sjukt! :D Längtar så mycket efter vår älskling!!!! ♥ Fick ett gravidsmycke av Daniella idag :) Så det ska jag nu bära med mig så mycket jag kommer ihåg bara under resten av graviditeten :)♥



Bola - gravidsmycke
"Den mexikanska bolan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon. På den dansar en boll runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Smycket bärs långt ner på magen och från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det."

v.19+2 idag!♥

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

 

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

 

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

 

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

 

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.

 


v.18+5♥






heihi

Har nu slappat bäddat duschat fixat mig och ska snart gå och käka något! Efter det ska jag träffa Louise en stund iaf :) Efter det vet jag inte! Länge sen vi träffades faktiskt :P så det blir mys! Annars sitter jag här och lyssnar på musik och saknar min älskling!! Men får iaf sova med honom & det är de bästa som finns!♥


:)

sitter och kollar efterlyst just nu, efter det blir det en dusch! :) Sen blir det städa rummet lite snabbt, bädda, om jag inte gör de innan ;) Får ta och gå till centrum idag, måste fixa de där till milos asså.. Ikväll får vi se vad som händer, ska iaf va med mannen min :)

Hörs jao!

Fredag 9 mars

Godmorgon fredag :D Vaknade vid halv 8, kollade nyss klar Ghost whisperer :) Bästa :) Nu måste jag kissa sen ner och käka frukost! Asså fredagar är dom enda dagarna jag inte lämnar, så tänkte att jag skulle sova ut, men tydligen inte.. Om 1 timme kommer jag vara skit trött typ haha! :P Får väl sova lite då..

Nä nu kurrar magen, dags för frulle!

vene asså..

inte ork till någonting.. för mkt press.. sova en stund sen bada om jag hinner innan möte.. finns inge gott att äta heller, ätit godis så jag mår illa.. hej.

Tlöttelitlött..

Gårdagen gick snabbt, vi var knappt hemma :P Började dagen med att fixa småbröderna till skolan, lämna dom, sen hem igen :) Åt frukost med älskling, fixa mig sen dags för att dra på UL :D Var nervöös.. Hihi! När vi hoppa av tåget börja jag bli kissnödig, sprang in på toan när vi kom fram, sen leta vi oss fram till receptionen, anmälde oss, sen vidare till nästa avdelning, där på toa igen! kissnödig igen.... Sen så blev vi uppropta eller va man säger höhö. Han sa att allt var bra oså, sen frågade jag om man kunde se könet, så sa han ja om ni kollar här blbalbala, jag tror det är blabla :) Hihi. Han visade bebisens kissblåsa att den va kissnödig, sen min så ba aa du är också det, ja jag kände det när vi var klara och ställde mig upp :P Asså 3 ggr på 20 min ungefär.. SJUKT! Nu blir jag kissnödig av att skriva de haha.. Efter det så åkte vi till svärmor och berättade och visa bilder :) Så fick dom en bild också :) Sen äntligen hem assåå.. Jag var så trött! Vi åt direkt och mös! Sen såg jag i posten att bebis kläder har kommit :) Glad blev jag! Men fick vänta ngr timmar innan vi hämta dom, sen kom mamma hem vid 9, visade kläder + bilder och pratade om bebis :) Mysigt! När vi sen la oss i sängen somna jag nästan på en gång x)


Bebiiis! Juste, jag ändrades inget, är i v.18+3 idag ;) Så skönt att man slapp ändra :) Hehe.


Idag har det börjat på samma sätt, fixar småbröderna till skolan & lämna dom sen hem igen :). Har hängt upp tvätt, och nu är det en maskin till som blev klar nyss som jag ska hänga upp :). Har kollat runt på nätet, bloggar oså.. Nu börjar jag blir hungrig igen, så det blir smoothie med macka tror jag :) Efter det tänkte jag mig ett varmt bad, men får se om jag orkar xD


Bara

legat och slappat, sen när jag gick upp på toa så blev jag pigg :D Så städade två hyllor vi har här i vårt rum och fixade med bilder :) Sen städa jag rummet, bytte lakan oså, nu är det bara dammsuga kvar! Har varit inne i duschen och hoppas att mitt hår inte fortfarande är statiskt eller va det heter! :P

fyfan va jag saknar Milos.. Gick in i hans rum och börja gråta :( Vene om han kommer hem mer... :'( Känns redan sjukt tomt utan honom.. :( Och jag är så jvl känslig just nu, så börjar gråta/blir arg/är glad från ena sekunden till andra.. Sjukt.. Så blir extra jobbigt nu.. :/ Fan ska det bli såhär fööööör....

Aja, dammsuga och borsta håret osv.. Sen blir det hämta Elliot & Linus, laga mat, fixa Elliot inför träning, vänta in älskling, äta mat, köra fotbad & vaxa med honom :) Tror jag, ska tvinga honom.. Måste ju ta hand om fötterna, dom måste va fräscha till sommaren! :P Mycket och göra, hejohå...


Bästa som finns! ♥ Mina bröder! ♥

Måndag 5/3 :)

Godmorgon! Har varit vaken sen sju, fixa barnen och lämna dom i skolan, sen dess har jag ba slappat.. Skit trött :P På vägen hem från skolan så kände jag som en klump på bara vänster sida, så tror bebis vaknade då :) Men vene :P

I lördags så hade jag ju gäster hemma, åt middag kolla mello och mös mest :). Jag vart sjukt trött senare mot kvällen, fyfasiken..

Igår så skulle jag och babe hämta post, men på bussen på väg till tumba bestämde vi oss för att åka till adidas affär som ligger i Luma :p Aldrig varit där förut men det va nice, as billigt :). Och under tiden i affären så börjar jag bli as kissnödig, så jag sa till andreas att vi måste dra och pissa haha, så medans han betala börja jag bli ännu mer och 'nnu mer.. Fifan trodde jag skulle pissa på mig för varje steg jag tog.. Vi gick därifrån och visste inte vart, vi tog ba ngt håll och kolla överallt, bara massa banker och skit, och så börja det göra ont för jag blev så kissnödig.. Helt sjukt och ja ba tänkte det kommer rinna snart asså!!! Fick panik, vi gick och gick, sen såg jag sushi skylt jag ba diiiiit foooort, när jag kissa kom det inte så mkt ens? Så tror bebis låg mot den eller sparka eller något asså, för det kom ba helt plötsligt! haha, shit trodde verkligen jag skulle kissa i byxan asså xD. Efter det gick vi till hamburgar ställe, andreas vart hungrig, när han beställt klart blir jag kissnödig igen? Men håller mig iaf tills precis innan vi ska gå, det går över när jag sätter mig, men jävlar när jag ställde mig upp när vi skulle gå, in på toan igen bah! Men det kom typ inget hahaha.. Fett jobbigt.. Och det har börjat bli så nu på sistonde.. Det måste ju va bebis :) När vi kom hem åt vi mat och mös i sängen, va så trött! Ajusste, handla innan och mötte upp dom med post också hehhe..


Färgade håret i lördags, typ lilarött? :P Hihi är nöjd iaf :))

Just nu ska jag int göra så mkt, är sjukt trött.. Vi haar ingen tvättmedel förrän Peter kommit hem, så kan inte tvätta heller.. Vi har jövla tuch tvättmaskin så råka sätta på den med bara sköljmedel haha får tvätta om sen.... Suckilainen...

Jaja bajshej

v.18+1 idag♥

Gravid vecka 18

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 

 

 

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

 

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo (använd gärna vårt viktverktyg för att hålla reda på din viktökning).

 

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.


Härliga lördis :)

God morgon lördag :)! Sitter nyvaken i sängen, min babe är borta :( Nemen han drog och träna vid 7 :S Han är knäpp :). Ska käka frulle nu, sen hjälpa killarna att packa sina väskor inför sleepover, sedan blir det städa med Milos! :) Efter allt är klar ska Natta komma och hjälpa mig att färga mitt hår :)))) Blir handla med henne & Elli sen till middagen som jag ska ha ikväll :) Så blir inte så mkt skriva idag :P Så nu ska jag umgås med Elliot & Linus dom sista timmarna innan dom ska iväg,



ciao :)

3 dagar kvaaaar :)

Fredag 2 mars

Käkade frukost för ett bra tag sen, skulle egentligen fixat mig direkt efter :O Men nu hinner jag inte innan vi ska käka våfflor :O Lite seg va.. Får ta en snabbdusch och platta mitt hår snabbt efter våfflorna eller innan :) Sen ska jag peter elliot och linus ut på äventyr! Haha, ne men vi ska besöka Polismuseét :) Spännande! Efter det ska jag möta älskling och kolla runt lite med honom! :) Saknar honom varje daaaaag.. nu är det helg men har ändå massa planerat haha.. Yeye måste fixa mig nuråå :)

Som vanligt sitter jag här med blöt t-shirt pga brösten... uschabuscha..


Torsdag 1 mars!

Hej & hå! Jäklar va trött jag är!! Sitter här och gör ingenting.. Funderar om jag ska bädda nytt och rent, sen typ ta ett bad? Är så jvl hungrig också, finns nog kvar pizza från igår :) Muuums!

Har beställt bebis kläder idag, ååh längtar :) Myspys! Dom kommer nästa vecka någon dag! :) Härligt! Älskling fick ledigt nästa tisdag då vi har ul :D Myyyys, ringa massa samtal & ul & möte med V & massa annat som måste fixas då! :). Men får umgås med honom HELA dagen, läängtar :). Bara 5 dagar kvaaaaar :D♥

Nu ska jag käka pizza, pussen!

RSS 2.0