Tröttmössa

Ligger i sängen helt utslagen, så himla trött! Vi åkte till Storvretsbadet, var ända som var öppet hela dagen, bada & åt lite lunch, bada lite till, sedan vart det hemgång. Köpte munkar i centrum, sen bussen hem! På bussen så somna Linus till haha, så sööt :) När vi äntligen kom hem så tryckte vi i oss munkarna, mmmm så himla gott!! ;)


S ö t i s a r ♥

Om ett tag blir det mat, sen fixa sig, sedan ska vi hem till Kim&Janne & fira Valborg lite, men vi missar nog brasan som tänds vid 7, men det gör inget, orkar inte bry mig idag haha.. :P Så jvl trött :P


Valborg!

Såå typiskt, att jag glömmer av att jag hade ams grej idag & lovar E & L att vara hemma lediga med mig idag, så kommer jag på inatt att jag hade skiten.. Men det gick bra att stå över, ringde och frågade oså. Sen när jag kollar öppettider så börjar bad&lek kl 15 & allting stänger 16.... Men får se ska ringa dit och höra med dom! Om dom har öppet blir det äta frulle klä på oss, packa grejer sen dra på en simtur! :) Hehe. Något roligt måste dom få göra?! :) Nu måste jag ringa, woopido! Pusseee


Nyvaken skit... hahaha


v.26+0 idag♥

Gravid vecka 26

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


....





Vad ska man göra...

Hellu hellu! Vart en fika med brudarna & present, hitta även en mamma klänning jag köpte :) Och leggings! Kom hem, pratade med mamma & P en stund, sen åkte jag och mami & storhandla, mysigt! Nu är vi hemma & jag väntar på maaaaat, så hungrig!



Men att en sån bra dag bara kan vända och bli världens sämsta är fan olagligt.. Jag är så jävla arg just nu, så jag ryser inombords & ont i magen så jag mår illa, helt yr.. Jag vet fan inte vad jag ska göra, bara vara hemma eller ut och ha kul med någon?? Vet inte... Får inte tag på A heller så vi kan prata, han vägrar svara... Aah, så det blir inget mer skrivande för idag, då skriver jag bara massa dumt.. Pusshejj, hoppas ni har en bra lördagkväll iaf!!! ♥

Härliga soliga lördag! ;)

God dag :)

Har precis duschat oså, har varit vaken ett tag men inte orkat göra något :P Men nu är jag nyduschad & precis valt kläder :) Ska börja sminka mig, jag & Lotten ska nämligen möta upp Sandra i Huddinge när hon slutat & ut på presentjakt! En väns dotter har kalas imorgon, så måste ju ha något fint att komma med :).

Igår efter 3 timmars hårlockande, så kom Andreas äntligen hem & vi mös massor, haha vet faktiskt inte varför jag började med lockarna hahaha! Idag ser dom helt mongo ut :P Men lite uppsatt hår & locka om lite så ser det nog okej ut ;)


Dags att fixa sig nuuuu!

Sooooligt och fint ute, jag dööör, vill ut nu nu nu :) Jag & Lotten bestämde precis att vi ska ta och promma ner till rönninge till tåget ;) Woop!

I love the way you lie♥


Adda mig!

På wordfeud; Miranda9119 ;)


Lockigt värre

Go'kväll! Sitter här i min säng & lockar håret och lyssnar musik, hehe :) Hade inget att göra så börja locka :P Har nyss ätit mat, mums m köttbullar m pulvermos ;) Snabbt & enkelt haha ;) Senare vet jag inte vad jag ska göra?? :O Får se får se :) Jäklar va kort mitt hår blir utav detta haha :O yeye, kanske bild efter det är klart ;)




Fredag 27 april

Godmorgon fredag! Vaknade precis ur min skönhetssömn, haha ;) Tänkte gå upp & äta frulle :) & sätta på en maskin m tvätt! Om ett par timmar blir det hämta kidsen från skolan, däremellan vettefasiken vad jag ska göra ;O Vill färga håret alltså, men vet inte.. :P Ikväll kanske det blir grillning, men får se vad A säger sen senare. Annars bara ta det lugnt hemma, eller kanske städa oså? I dunno.

hahha, tror bebis hade hicka när jag vakna, var så grymt kissnödig, men orkade inte gå upp, så det gjorde skit ont när han hicka(tror han gjorde det) haha! Gulle :) Åååh vill ha augusti nu så min baby kan komma uuuut :)♥

Ne nu fasiken kurrar magen, de e dags!


.


C

Tråkigt man kan ha det.. Andreas ligger och sover redan, jag kollade nyss på Ringer, bästa! Funderar på att ta en bad, sen sova jag med.. Men är så sugen på något gott, men jag kan inte sätta tungan på vad det är! Jobbigt jobbigt.. Får ta en cola isglass, älska cola♥ Så jvl gott med coca cola, men finns inte hemma så får nöja mig med en isis haha.. Imorgon hoppas jag att det blir en bättre dag, har varit irriterad hela dagen, och besök på ams gjorde det ju inte bättre... Så ne, får ta ett bad och slappna av lite!! Orkade inte hämta babygymet idag, får kolla om hon är hemma imorgon! Så tack&hej för idag :P



Godnatt!!

Mmm glarrrre

Tjennnnaaa, hähää här sittligger jag i min säng & väntar på att Gossip girl ska bli klart! Sen blir det kolla på det & käka glassss, mumsmums!!



Pratade nyss med Daniella om att hon har babygym jag kan få, så det blir att hämta det när jag vilat litee :) Härligt härligt! Vi har också fått en säng, bilbarnstol & barnstol :) Babysitter skulle vi få med, & vagnen ville mami köpa, sötnos! Så det blir bara skötbord vi ska köpa själva typ :) Skönigt! Ni får såklart se bild på alltihop sen när allt är klart! Hehe. För sängen ska vi tex måla om först :) Osåååå...

Nu smälter glassen & gg blev färdig precis haha, måste gååå!

Gårdagen, nu :)

God morgon! Igår blev det försökskanin åt Emelie som gjorde naglar :) Jag tyckte det blev fint, men hon vart inte så värst nöjd :P


Goooottt till lunch, Emelie bjöd :)

Sjukt trötta var vi på slutet iaf! På vägen hem(resan hem hände det mycket underliga grejer, men orkar inte skriva haha!!) vart det hämta post, sedan köpa en liten grej till älsk, sen satte jag mig på bussen äntligen! :) Men träffade Lotten på bussen, så det vart att följa med henne & hämta Nea från hund dagis :) Gosis! Sen vart det hem, käka lite mat, mums! Efter det så skulle jag till centan för att köpa busskort & comviq kompis till Andreas, började såklart regna, men det var bara att gå ändå! :P Mötte Lotten, sen mötte vi Sandra i centrum, handla lite frukost & dom mat! Blev lite girltalk samtidigt, alltid lika roligt! ;) Gick efter handlingen till Sandras mamma & hämta lite saker, sen fick vi skjuts till L&S, därifrån sa jag hejsvejs till dom & gick hem! Myste såklart massor med min finaste & massa mysprat :) Love it :) Sen somna vi båda bums, fy så trött jag var! Sovit as bra, så himla skönt :)


Älskar dig♥

Vaknade av att han skulle upp till jobbet, & jag var super hungrig, så gick och tog lite tidig frulle! Sen vare bara somna om, slapp lämna kidsen idag också ;) Nu ska jag gå & käka min andra frulle, hehe, sen möta Emilia för att sedan åka till bajs Arbetsförmedlingen, som jag inte vill åka till egentligen.. Det är bara jobbigt... Så ska ta bussen om 40 min, så har lite brådis nu haha. ;) Ciaociaociaociao, hiehie

25/4 :)

Trotsåldern är inget att leka med alltså!! Men är lika glad för det, soligt och fint ute, jag är färdigfixad & P skjutsade killarna till skolan pga sega L, som då är inne i trotsis nu(den kom sent).. Så jag slapp springa med ena ungen 5 m framför och ena 5 m bakom, sköööönt! Så nu sitter jag här hungrig och väntar på att få gå till centan, köper en macka som jag kan äta på vägen, finns inte ett shit här hemma.. :P Blå himmel, sol, fåglarna kvittrar, UNDERBART, ÄNTLIGEN!! :) Hoppas allt grått väder väntar till hösten nu ;)




Jaa what to do? I dunno.. Kolla runt lite här, sen dra! Pussen!

Älskar dig ♥

Ojojoj igår vart det bara MASSA myyyys! Underbart!! Nu har jag lite bråttom, ska duscha, sen fixa ungarna & mig själv, sen lämna dom. Efter det ska jag möta Emelie, åka tillsammans till hennes skola, hon ska göra naglar på mig :) Sen blir det hämta post, sen massa 11 månaders mys med min älskade fina Andreas!! :)♥ Så inge blogg på hela dagen!! Pussenhejjen!



♥♥♥♥♥

morgonmys med film!

God morgon! Riktigt mys morgon, blev frukost med mami, E & L :) Nu har jag och E valt film, vi ser på Stuart Little 2 :) Myspys! Han är sjukling idag :( Så han får vara med mig idag. Efter filmen ska jag ta en tupplur, är sjukt trött fortfarande!



Ne nu ska jag se på filmen!! Pusshej :)

Jobbigt att man alltid måste ha en rubrik..

Om jag skulle skriva ut alla mina jäkla tankar skulle ni tycka jag var dum i huvudet asså.. Låter nog bli. Men ibland så måste jag skriva ner men vet inte vart? Vart är det säkert att ha alla sina tankar? Man exploderar ju om man har kvar allt i huvudet... Haha.. Eller något... Jobbigt läge.

Några timmar sömn ♥

Fasen va skönt att sova några timmar till! Linus är riktigt trotsunge just nu, han hade inte den "riktiga" vid 3års ålderna har jag för mig faktiskt, så det kommer nu.. Och fy bubblan vad man måste ha tålamod.. Och jag tänkte imorse att jag äter inte förrän jag lämnat dom och kommit hem igen, men det var ett misstag!! När man är hungrig har man typ inget tålamod... Men jag tror jag klarade mig rätt bra med den biten iaf.. :P Kom hem åt en skål med flingor, kollade runt lite på nätet, sen somna jag bums! Så himla sköööönt!


Tröttttttt chey

Nu är jag helt nyvaken, kittlar i mina händer när jag skriver, vet inte vrf det är så men det blir så varje gång jag är nyvaken kan jag typ inte göra något med mina händer för då kittlar det som fn! :P Haha.. Nu vill jag äta något, tror det blir en liten pizzabit som blivit över från mamis och deras mat igår :P Gottgott, namnam!♥

23/4

God morgon på er! Ja Andreas drog mot jobbet för ett litet tag sen och jag kunde inte somna om, så har kollat BB & fejjan och lite så, sedan kom jag på att jag hann inte lägga upp gravidveckogrejen igår, vi kom hem super sent, så det var nästan bara att slockna i sängen på en gång!  :P Så det kommer iaf!

Om en timme eller så ska jag börja vecka boysen som ska iväg till skolan sen, uteliv står på schemat, så måste hitta på ngt dom ska ha med sig, finns inga mackor, så vettefan, men får fråga mami! Efter det blir det nog hem och sova mer, blev inte många timmar, tycker synd om Andreas som ska jobba hela dagen + träna :/ Stackarn kommer vara helt slut sen! :(♥


v.25+1 idag!<3

Gravid vecka 25

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

v.25+0 ♥


Lördag 21 april

Igår blev det ju hem till Lotten & Sandra, super mysigt och super roligt som vanligt när man är med två moggisar :D Vi satt och snacka skit skratta och käka lite av min GODA kladdkaka, haha ;) Muuums sa dom med ;) Cred till mig ;) Ne men den är super god faktiskt! Efter några timmar där så åkte jag hit till Tunisch där vi sover på helger :) Men ganska onödigt denna helg egentligen. Men men, har ju katten här som vi ska mata oså. Ge den sällis oså.



Just nu är jag helt jävla själv, så himla tråkigt!! Men men, får väl alltid stå ut med det på lördagar, att han drar och tränar.. Min starke man haha! Senare ska vi till min kusin som fyllt 20 ju :) Får cash av mami att köpa en present, I hope she likes it! Hehe :) Efter det blir det hit och Andreas ska ha en kompis här & dom ska typ sitta och dricka :P Kulkul. Nu ska jag ta det lugnt en stund till, sen kanske jag ska följa med och hämta lite grejer hemifrån som behövs. Ciao ciao!

Freeedag

Shalom, ligger i sängen och slappar, fortfarande små förkyld,blää. Ska iaf till Sandra & Lotten ikväll & umgås! :) Efter det ba hem & sova! Imorgon slappa hela dagen, sen hem till min kusin som fyllt 20 år, fira henne lite :) På söndag blir det brunch hos min faster med Andreas :) Så fullt upp är det! Har sovit massor idag, sjukt trött, tänkte ta något att äta nu sen sova en stund till, sen duscha och fixa mig :) Det blir nice och träffa dom ikväll, länge sen nu!

Magen mår bra, har börjat få illamående ibland nu :O Har inte haft mkt tidigare, spytt en gång bara i typ v.7? :P Men nu börjar det faktiskt komma.. Hoppas det inte håller i sig :/ Sjukt jobbigt.. Bröstmjölken har blivit gul, inge genomskilnigt längre :O Jobbigt när det läcker heeela tiden.. Men men, & snygga bristningar på brösten har jag fått också, härligt! eller? haha. Snyggt med stora tuttar men inte bristningar, fy bubblan, men det är sånt man får ta! Så garrat kommer min mage bli full av bristningar haha :( :P. Min navel börjar försvinna och kommer bli utåt ser jag, har alltid haft ganska mkt inåt, så nu börjar den komma ut haha. Jag kan inte se fötterna om jag står rakt :) Hihi. Och det börjar bli feeeett jobbigt med att sätta på sig strumpor! haha, snart får Andreas börja hjälpa mig ;) Visst det går ju att man sätter på dom från sidan när man sitter ner, but i dont like it,krångligt. haha.

Bostad, jadu, nu ska det gå framåt, har vi inget inom ett halvår så får vi ringa till kommunen & dom hjälper till att snabba på det i think! Så hoppas hoppas att vi har något innan lill grabben kommit ut! :D Men nu mår jag illa igen, haha, måste gå och äta fort! Byebyebaby!



Haha, där ser ni inåtnavel ;). Gammal bild som jag hitta på bilddagboken, haha! Det är kul att ha sånt så kan man gå tillbaka och kolla haha ;)

underbart!

Har blivit sjuk, blää.. Andreas har nog smittat mig, han har legat sjuk sen fredags tills igår, eller han är väl fortfarande lite snorig oså men drog och jobba idag ändå.. Så ja, jag har nog fått det han har haft hela helgen.. Blandning av allt? Haha.. Ne men det är fett jobbigt, det var ett tag sen jag var sjuk sist, det är fan rekord länge som jag varit frisk! Förut var jag sjuk en gång i månaden utan att överdriva.. -.- Idag ska det förstås vara soligt och härligt ute, men jag ska stanna inne ändå, förutom när jag ska hämta små bröderna, så lite sol i ansiktet får jag då iaf! Annars ska jag bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv, haha..

Jag döör jag vill ha choklad men finns inget hemma och har inga cash... Så grymt jobbigt.. Men får hålla mig! Skulle gärna vilja ha kladdkakan från Sandys som jag åt för ett bra tag sen, när vi var och fika, mmmmmmmm så JÄVLA GOD!!!! :P Ne måste tänka på annat, haha..

Fullt upp i helgen, brabra, så blir andreas inte rastlös xD.
Min underbara prins rör på sig då och då, han har sina tider redan ;) Så han sover gaaanska mkt, hoppas på en lugn bebis (a);) Haha, får se ;) Men tiden har då ändå gått fort! Redan 24+3 idag! Gått över halva ;D Och igår bestämde vi gudmödrar och gudfadrar :))) Våra underbara vänner har fått äran!♥♥ Hihi :)

Ne ska nog sätta på en film eller något, om någon timme är det dags att hämta! Ciao :)



Jag hjärta dig ♥

v.24+0 idag!♥

Gravid vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Tisdag 10 april

Fy för mig, har legat och degat i sängen, heeela morgonen och dagen.. Imorgon får jag börja med en promenad när jag vaknat, för att vara pigg och göra saker hemma. Brukar ju lämna Elliot o Linus men när dom inte är hemma så går det ju inte, så då vilar jag bara hela dagen ist.. Visst har fixat diskmaskin och satt på, men tvättmaskin då? Har inte orkat hänga upp kläderna.. MÅSTE göra det nu.. Funtar på att ta ett bad, först äta lunch! Undra vad man ska göra för mat idag då? Är sjukt sugen på tacos eller lasagne, men vene om vi har allt till något av det haha.. Så då måste jag gå och handla, joooobbigt... hahaa.. :P



Måste göra ngt, hejs svejs!

Wohoo?

Riktig bajsnatt inatt, vaknat typ 4-5 ggr.. Så jvl jobbigt, ont i ryggen som fan har jag med.. Andreas måste ge mig massage!! Haha. Annars då, vi har vaknat, gått upp käkat frulle. Jag har städat köket efter gårdagens kalasfika, tvättat & hängt upp kläder. Vi har ätit lunch. Nu är han och tränar, och jag har skit tråkigt. Sitter vid brasan och värmer mig hehe :) Borde tvätta lakan, men det är så jobbigt när det hänger tvätt överallt, så får köra på de imorgon.. Så vad ska jag göra medans han tränar? Vika tvätt och lägga in i garderoberna är det ända jag kan göra typ. Vi ska bada när han kommit hem, så det kan jag ibnte heller göra haha. Så jävla tråkigt har jag just nu alltså.. Yeye, senare ska vi bara mysa.

Bebis rör sig som fasiken! I helgen va vi på fest och efter det piccan, då satte det fart på honom, han festade med oss hihi ;) Fast inne i magen :) bara 17veckor kvar till BF haha! Lääängtar!!! :)♥♥



Ska börja med magbilder varje söndag from söndagen som kommer :) Dvs varje gång jag byter vecka :)

v.23+1 idag♥

Gravid vecka 23

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

 

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.


partyyyy




fre&lör

igår vart det vakna av att Linus skriker som en tok i typ en halvtimme.. Så då går vi upp, käkar frulle, badar, myser, sen åkte vi med mami och storhandla mat :) Köpte även försenad present till lilla Elliot & sen till Neo :) Efter det åkte vi förbi Tumba snabbt mami skulle handla någon överraskning till grabbarna. Sen vart det hem, packa upp, och vila en stund. Mötte älsklings vän som köpte öl, sen hem åt middag, mös hela kvällen. Lugn o fin kväll :) mysigt :)



idag vakna jag av små bröderna och kusinen, pratar och stojjar, kl 7-8 på morgonen.. :P Haha. Ska snart gå upp oh käka frulle. Älskling drog och träna :O. Sen ska jag försöka sova någon timme till. Vi ska nämnligen fira vår vän Daniel ikväll, så ikväll blir det sent, måste ju orka! ;) Gudmor kommer på middag innan, så det blir mys middag, sen dra dit! :)

Nu får jag väl gå och äta frulle med kidsen, ciao ciao




kvällis

Shululu, det blev ett bad, varmt varmt bad, så himla skönt :) Efteråt hämta jag småkidsen, vi gick hem, dom fick lite glass och kakor och jag med såklart haha ;) Sen vart det fullrulle, hjälpte till med glad påsk kort/lappar, gjorde mustasch på båda två, och satte på dom skjortor :) Sen gick dom ut och plinga. Kom hem glada med massa gott, haha. Sen fick vi middag, hamburgartallrik, mummmms! Linus fick bada efteråt, sen vart det dags att klippa honom. Skulle rakat skallen helt, men fick bli tuppkammis haha :)





Haha, gulle!

nu väntar jag på bättre tider.. nej men ska se tv eller ngt, sen ska jag möta Andreas när han är på g hem.. Vill bara pussas massssssor... Yäyä, imorgon vettefasiken vad man ska hitta på, vaknar iaf upp bredvid min älskling :)♥ Sen får vi se,
men nu säger jag GODNATT för idag hehe :)

Alltid tvätt.. :P

Fasen va tråkigt man kan ha de, haha, nu ska jag hänga upp lite tvätt, kanske sätta på en till maskin, sen blir det ta ett lååångt bad! Skööönt! Är så trött men om jag somnar orkar jag aldrig göra något när jag vaknar :P



Fan va sliten jag ser ut att vara?! Fy, men är skit trött!!

TS friiiiii

Juste tog ju ut min tandställning i fredags, så jvl skööönt!! :D Nu är det bara nattskenan att komma ihåg varje kväll, men det har inte varit några problem hittills men det har bara gått en vecka haha, får se hur jag sköter den! Har som löfte att försöka ha den varje natt iaf tills pluttis har kommit ut :) Efter det får de bli när jag kommer ihåg hehe ;)


God morgon torsdag :D

Soligt och härligt!! :D Vaknade vid 7 tiden, snooza fett länge, sen var det bara upp och hoppa :) Trodde jag skulle lämna Elliot och Linus, men icke sa nicke, nej men mami var hemma, hon skulle göra det idag, skönt! Men jag fixade dom här hemma medans mamma fixa sig själv, dom åt frulle, sen åkte jag med och fick själv skjuts till centan, tog blodprov, har så himla lågt blodvärde, även fast jag äter järnisar, så dom skulle kolla ngt.. :P Efter det handla jag kattmat, mackor och juice :P Gick hem, as skönt med solen i ansiktet asså! :) Myspys, men det ska ju bli sämre väder dom kommande dagarna, eller veckan, men får hålla tummarna att det vänder :) När jag kom hem blev det frukost, mums mums!



Nu ligger jag i sängen och slappisch, lyssnar på musik♥ Ska sätta på ett avsnitt av One tree hill som jag precis ladda ner :) Efter det kanske ett bad, får se!

Onsdag redan?!

Fasen va tråkig bloggen blivit haha, jag har mina preioder! Jag har bara varit så himla trött den senaste veckan, så de är sjukt! Ska till mvc idag iaf :) Älskar slutet när man får höra hjärtslagen på lillen♥ Vill att Andreas ska följa med någon gång!! Men men, han jobbar så inget att göra något åt! Idag ska jag gå dit själv iaf. Efter får vi se om jag ska hämta kidsen eller om jag ska hem direkt. Får ringa och checka det!

Men nu ska jag äta lunch innan jag ska dra, puss!

v.22+1 idag♥

Gravid vecka 22

Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

 

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

 

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

 

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

 

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

 

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.


RSS 2.0