Hullerombuller, men fan va underbart det var!





































♥♥♥

Onsdag 29/2

Ååh va fint väder det är och jag bara sitter inne, skit tråkig.. Men jag är så himla trött heeela tiden.. Kan ju inte ba gå ut helt själv heller.. Men får typ börja med det, haha.. Kommer vara riktigt blek till sommaren asså.... Vill ba ha sommar nuuu, lyssna på musik grilla & så med dom närmsta :) Mysigaste! Förra våren/sommaren var den bästa på lääänge asså :) Sjukt nice tid :) Och jag träffade min älskling! ♥

Nu då? Vad ska jag göra? Ingen jvl aning.. Milos ska hämta barnen, jag skulle typ fixa pizza degen.. Men sen vet jag inte. Får kanske ta och göra ricinoljan, duscha, känns som evigheter sen haha! Måste börja göra saker på dagarna, annars är jag så rastlös på kvällarna när alla kommit hem och då är ju dom helt slut efter att ha jobbat/tränat oså.. Så blir ändå tråkigt för mig xD

6 dagar kvar!♥

my baby




matmat

Hämta Elliot och Linus, åt fruktsallad när vi kom hem, efter det blev det baka chokladmuffins med Elliot :). Mums. Mamma kom hem och hon laga mat, det blir fisk m ris :) Hoppas det är GOOTTT nu ska jag käka det sen efterrätt ;)

Pussen hejjen ;)

Tisdag 28/2

Igår efter inlägget blev det att halvsova tills jag skulle hämta Elliot & Linus. Sen matlagning med Milos när vi kom hem, möte, umgås med mami & sova! :P

Kom hem för ett litet tag sen, har varit hos tandis :) Och jag är så glaaaaad :D Tar bort tandställningen redan nu i mars :D Trodde jag skulle få vänta till April typ, men neej i mars tar jag bort den :D:D Wihuuu :) Och om exakt en veckan så är det UL också :):) Nu piper tvättmaskinen, ska hänga upp det, sätta på en ny tvätt, äta glass & sen har jag möte kl två! Efter mötet blir det hämta Elliot & Linus & typ börja laga mat! :P Tänkte baka något till efterrätt också, får se vad det blir :) Är sugen på något riktigt gott!! Men vene vad haha..

Yeye, måste hänga upp nu orkar inte lyssna på pipet haha! Heidoo:)

Min helg!

Blev en lååång helg för mig!!

I fredags drog jag ut och åt middag med några stycken, eller ja vi vart 11 st. :P Efter det drog vi till Underbara bar, slutade va taggad efter ett tag, skit tråkigt, så tog det 2 timmar för mig att samla mod för att åka hem helt själv eftersom dom andra drack och hade kul :P Kom iaf hem till slut, vid vid 2 tiden eller något. Låg i sängen satt vid datorn lite, sen kom älskling hem, full som fasen haha! Han klarade av att prata pyttelite med mig(han mådde illa) sen somna han bums, gulligaste ever när han sover! ♥ Kollade lite face oså innan jag kunde somna, men gjorde det till slut!


Mongo bild på mig.. Sophia & jag! :)

Lördagen vaknade jag vid 8 tiden av mina små bröder, sen somna jag om till halv tio kanske. Vi låg i sängen bara, tills Danne fråga om vi skulle med och käka pizza, men för mig blev det hamburgare :) Mums, det vart frukost/lunch hehe! När vi kom hem duschade vi, sen skulle vi vila lite, vi skulle på bio sen egentligen. Men när vi ligger i sängen så känns det som jag har värsta rövsvetten (hahaha), så jag(javet äckligt!menmen) gick upp och skulle torka av mig, så när jag står upp brevid sängen så ser jag blodfläck på lakanet och jag börjar böla som fan och får panik, jag tar handduk och torkar av så kommer det mer blod, som mens ungefär. Jag går ner och säger det till mamma, så hon säger direkt att vi måste åka in. Jag sätter mig på toa för att kissa innan vi går så kommer det mer. (Men jag har aldrig ont..) Så på med binda och klä på sig och åka in till gynakuten, vi kommer in betalar, jag får göra urinprov, och sen sätta mig och vänta, det var typ 3 st där redan. Jag tänkte ba men det här går nog snabbt. Efter någon timme kommer det en till som vill ha hjälp, hon får hjälp efter 10 min?? Jag tänker ba aja sen får ngn av dom här gå in.. Men NEJ, vi sitter där till 6(vi kom in kl.3), Andreas går och frågar hur många det är före, 4 st då. Sen kommer nattdoktorn och pratar och förklarar att det är ganska så lång väntetid pga massa saker.. Så ringer mamma och frågar om vi ska vänta, ja men det gjorde vi sen. Vi gick till flempan centrum och hämta käk, sen blev det melodifestivalen där också.. Efter det blev det en film.. Sååå segt, efter 7,5 timme där ropar dom ÄNTLIGEN upp mig, jag höll på att börja gråta för jag vart så glad, hade så jävla ont i min svanskota så det inte va sant, va så trött på att sitta!!! Men när vi kom in frågade hon lite frågor och sen fick vi se vårt ♥ på ultraljud, den mådde bra, och sög på tummen :). Hon kolla även livmoderhalstappen?! tror jag det heter. FÖRSTA gången EVER jag låter någon kolla på mig där nere, super ljust rum och jag ba kolla på Andreas och försökte andas, vene vrf jag har svårt med det men men.. Allt var bra, den var fast och stängd(vene det var bra iaf).. :) Så åkte vi hem, somna bums typ, vi kom hem halv 12 tror jag? Fy va trött jag var!! Om ngt skulle vara fel skulle jag må så himla dåligt och känna mig skyldig, men som tur var allt bra♥

Söndag, frukost, sen storstädning med hela familjen, jag går på toa efter några timmar och märker att jag har mellanblödningar igen/fortfarande.. Fortsätter städa, tänker som mamma sa att det är från igår.. Sen duscha vi oså efteråt, sen blev det till TB's med Andreas, Milos, Koffe & Nina för middag :) Det var mysigt, handla chips och cola efteråt, bussen hem och låg och mös i sängen tills vi somna :) Myyyys!♥

Idag vaknade jag som vanligt typ tio minuter innan Andreas kl ringde, gick upp och kissa, sen tillbaka till sängen och mös tills han skulle upp! Fattar inte vrf jag vaknar så varenda dag asså.. :P Iaf sen vart det tv en stund sen somna jag om, skulle upp 7.15 igen men somna om hela tiden, Elliot kom in och väckte mig flera ggr, jag var helt sluuut, men kl 8 gick jag upp och åt frukost, borsta tänderna klädde på oss och gick och lämna dom till fritids. Skönt att dom kunde vara där senast 9, annars skulle vi varit ganska mkt försenade.. :P När jag kom hem blev det på med en tvätt(som jag måste hänga upp kom jag på..) sen vila. Sjukt trött. Har fortfarande mellan blödningar.. Ilar mer än vanligt känns det som, kanske för jag tänker på det helatiden.. Men men, UL om 8 dagar!! Håll uuut!! :)

ÅHherre! Värsta boken hahah.. Jaja, nu vene jag vad ska göra, fixa en skål med glass m choklad sås i think iaf :) Kolla Desperate houswives :)

v.17+1 idag♥

Gravid vecka 17

Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

 

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

 

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.

Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

 

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

 

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

På bilden är jag 16+5 :)♥


Nu drar jag! :)



Till Danni medans vi väntar på att ta bussen och tåget :) Ciaooo

Fixing time

Sådärja nu är jag nästan färdig, ska sminka mig nu medans jag hoppas mitt hår torkar medans! Sen blir det antingen platta eller locka eller ingenting? Får se! Senare blir det middag i stan, efter det får vi se om jag följer med ut och dansar, men är jäkligt sugen på det, men får se helt enkelt!! :)

Nu på med musik & fixa klart mig :) pussen

Friday

Godmorgon fredag :) Ikväll blir det till stan och käka middag med massa cheyer! Efter det kanske jag följer med ut och dansar, beror alldeles på hur jag mår då! :) Innan dess blir det dusch fix möta älsk fix ännu mer äta lite kanske städa rummet lite, om jag orkar! haha. Men måste typ hehhe!

Nu måste jag ääääta, är så hungrig! Ciiiiiao

älskling

Nu ska jag äta något snabbt, frukt blir det nog! Sen får jag köpa en macka i tumba. Hinner inte göra i ordning något riktigt. Sen ska jag möta min bästa i tumba, betala räkningar, sen blir det gymmet! Sola och gå på löpbandet, får gå typ 40 min/1 h, eftersom grabbarna ska träna 1h/2h, sen blir det sola en stund ocksp, sen får jag väl kolla på och drömma om mig själv när jag får börja köra hårt till slutet av året :) Höhö. Längtar redan, saknar att ta i & gå upp i vikter, även fast det inte blir så mkt men ändå något haha! Jaja, slut skrivet nu, för övrigt har jag bara kollat film hela dagen, så himla slööööö.

Nä nu måste jag få i mig något, börjar må illa av att jag är hungrig! Blääblää, Hejdååååiii :)


I don't understand..

Fan vad jag saknar vissa, men jag får inte.. Jag orkar inte med sådana här löjliga saker, jag har inte TID med sådant, jag måste fixa mitt liv först helt och hållet, sen har jag tid med att reda upp saker och ting. Men tror inte att dom orkar vänta. Men jag har iaf dom bästa kvar hos mig, oavsätt hur lång tid det går mellan att man hörs så har man lika kul ändå och är med varandra som att man umgåtts hela tiden, SÅDANA är har jag tid att umgås med, men inte såna som ska LETA efter problem, LETA efter något att tjafsa om HELA tiden. Ibland önskar jag att jag valt annorlunda, men då skulle jag ju inte vara samma person som jag är idag, så det är väl ändå bra på ett sätt att jag gjort som jag gjort.

Jag tycker det är synd.

vb

Varför ska allting vara så komplicerat?

ul

2 veckor kvar idag, jag längtar ihjääl mig! ♥

:)

Blev ingen promenad haha, så jävla seg på att göra saker! Sitter nybadad ska klä på mig, sminka mig, äta, hänga upp tvätt, sen iväg till gymmet och säga upp mig där, möta älskling, till hans bror en stund, hämta post, sen hem! Såååå ciao, måste skynda bre!

Kläder

Haha, när jag tog foton så märkte jag att det bara vart svarta plagg!


Adidas tröja + underkläder :)

Adidas leggings :)

Oversize tröja, skön som attan! :)

Klänning/tunika :)

Köpte några små saker till bebis också :)♥


Nappar & strumpor :)

Måndag 20/2-12

Ja, har varit vaken ett tag nu, nu sitter jag och vilar med läckande bröst som vanligt.... Haha.. Paus i städningen, har bytt sängkläder oså, ska plocka bort resten nu, sen sätta på en tvätt! Efter städning blir det dusch & sen tänkte jag gå ut på prommis, sooool ute! :).

Nu är det bara 2v &1dag kvar till UL, jag orkar inte vääänta haha!



Bild på magen när jag ligger ner, hehe ♥

v.16+1 idag♥

Gravid vecka 16

Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

 

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

 

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.



Stan

Tjululu, har varit i stan hela dagen med älskling! Han var superduper envis med att köpa något till mig, efter ett tag fick han, men jag tycker det vart för mkt egentligen, men han är ju envis.. Men tack så jätte mycket för alla saker min älskade!! :)♥ Kan visa imorgon vad det blev :). Nu kollar vi på Kontoret, sen blir det Wallander & sova! Är jätte trött som vanligt alla kvällar :P Hörs imorgon! :)

Ciao & godnatt!! ♥

Let them know how you feel..

Blev ingen städning, det blev ist lunch & mådåligttid haha, eller vad man ska säga. Ena stunden är man glad ena ledsen.. Så ibland blir det så här liksom... :P Har kollat efter weekend grejer för mig och Andreas, vill bara åka iväg och mysa, men finns så många olika ställen, så man vet inte vilket man ska välja.. Vi ska kolla mer tillsammans sen när han är hemma!

Sen har jag kollat mammakläder till sommaren, men hitta inget typ.. Sen barnvagnar! Gillar flera stycken, men vet inte vilken som är bäst! Men tror jag hitta en nu! Måste bara visa Andreas och fråga vad han tycker :) Och fråga mamma om råd :P.

Så nu ligger jag är, sjukt ont i huvudet, som jag haft till och från hela veckan.. Kul va.. Fast inte tagit en endaste tablett, försöker att inte ta, vene om det spelar ngn roll, men kroppen får fixa det själv. Men den verkar behöva hjälp haha..

Vill bara att mello börjar så kanske jag blir på bättre humör!

Det blir myslördag!

Hej lördag! Har bara slappat, käkat frulle och slappat, är helt slut! Haha. Ibland får man.. Ikväll blir det bara mys, Andreas kommer komma hem sent, den jäkeln, men sen blir det hyrfilm med honom & Milos! Först Melodifestivalen, skiteri! :P Jag sitter här tokkissnödig, haha, vene varför jag inte gick på toa innan jag börja skriva men men.

Igår hade Milos födelsedagsfika, precis innan de åt vi tacos till middag, hela familjen ;) 7 pers vid matbordet, vi har fasiken ätit tillsammans dom senaste dagarna, sjukt mysigt! :) Aja, gästerna åkte hem vid halv 10, jag var dunder trött asså! Uscha, skulle kanske med en kompis ut och dansa, men det var kört, somnade på en gång när jag la mig i sängen haha!

Bröstmjölken fortsätter, jobbigast är nog nätterna när man vaknar av att det blir blött... Hur jag än ligger så känner jag.. haha. Nu vill jag gärna på toa sen måste jag städa rummet lite snabbt! Dammsuga oså, så det inte hinner bli värsta dammråttorna... x)

Musik på & städa, ciao!!



Vill lägga upp musik här från youtube men vet inte hur man göööör, HJÄLP? Taccccck.....

Tråkig dag haha

Vad har jag gjort idag? Nadaprada!! Legat och ätit lite oså.. Sen åkte jag till Tumba, mötte Andreas & Danne, lite onödigt men men.. :P Nu har vi ätit middag precis & ska mysa och sova ;)

Så nattinatti :)♥

Lunch dags!

Nu blir det lunch, mexikansk tacopaj som älskling köpte till mig igår :). Mmm!! Efter det blir de One tree hill ;). Och vänta på min babe! Orkar inte åka och hämta ut bilder idag, så ska möta honom imorgon efter han slutat och fixa det! Ne nu måse jag gå ner och käka, hungrar ihjäl!



Ciao!

Godmorgon torsdag!

Redan torsdag?! Shiiet, snart har jag ju gått 16 hela ;). Kom nyss hem efter att ha lämnat Linus & Elliot i skolan. Ska typ se på film eller ngt, sen senare blir det dra och ta ut bilder, kul, vänte tiden är på minst 1 timme, haha, så då blir det att gå runt och luffa.. Lite tråkigt, men får typ testa lite kläder, borde väl finnas lite vårklänningar någonstans? Yäyä. Nu ska jag kolla film :) Serving Sara, får se om den är bra, hööh :)



Äckligt trött!

PUSS!

MAAAT



Kycklingwok, mumsmums!!

ilningar..

Ilar som fasen i magen till & från.. Jag är orolig, jag vill bara att det ska bli mars så jag får veta om hen mår bra där inne, att allt är som det ska! Och jag tror jag inbillar ibland att jag känner ngt där inne.. Åååååh vill bara veta att allt är bra, men har iaf inte fått några kramper eller så och inte en endaste blödning. Så hen borde ju vara ok. Fått höra hjärtat en gång, så hen lever iaf♥

Men har ändå mina tankar.. Dom är sjukt jobbiga!!
v.15+3 idag, tycker det går segt men ändå snabbt.. Men vi har UL när jag är i v.18+2, så va blir det 2v & 6dagar kvar! Tiden får mer än gärna gå liiiiite snabbare.

Puss!

Vill bara berätta om en sak.. bm...

På riktigt, det är skit jobbigt det här med bröstmjölk just nu, brösten läcker hela tiden, mest när jag inte har bh! Whyyyy.. Det är jobbigt med bh just nu, obehagligt.. och varje natt så läcker det, jag vakna häromdagen av att det rann på min arm? Ska man ha såhär mkt nu i början redan?  :P Och så kan man inte ligga som man vill haha. Jaaaaaa jvl problem :p Äsch, jag får ju min baby sen så det gör inget :)♥

Men obehagligt äre..

O-o-o-onsdaaag....

Fy vilken morgon, helt slut nu! Vaknade och det kändes som att jag hade feber :( Men var tvungen att gå upp ändå, så duscha jag Linus snabbt, sen gav dom kläder och dom var så seega :P Sen frukost, borsta tänderna, klä på sig yttekläder.. Sen bestämde jag mig för att ta dom i pulkorna idag, och det ångrade jag ganska snabbt haha, vafan jag drog en pulka med en 8 åring i & den andra pulkan med en 6 åring i, gissa om det var tungt?! Haha fy, efter 3 minuter så dog jag typ, men var bara att fortsätta :P Ända till skolan, men i uppförsbackar fick dom dra och gå själva asså haha ;P

När jag kom hem. så skottade jag snön så man kommer fram liksom, även framför brevlådan & sopgrejen höhö :P Jobbigt, och lekte lite med Smulan i snön, hon älskar när man kastar snöbollar till henne, så hoppar hon och grejer haha ;) Kom in, fixade disken på en gång & sen tog jag mig en chokladkaka bit som jag sitter och smaskar på just nu! Mmmm!!

Nu tänkte jag kolla på lite olika serier :) Lär ju somna till det, är sjukt trött! Men får se om jag lyckas hålla mig vaken :)




Juste, min babe blev glad för det lilla jag gjorde igår :) Tror jag haha, han tyckte jag var gullig ;) Hööh. Pusshej!

Jag älskar dig ♥













































Du har ALLT man kan önska sig, du är mitt ALLT!
Jag ♥ Dig

Juste, idag är det exakt 3 veckor kvar till UL, lääääängtar så mkt!!! ♥

Hjärtornas dag höhö

Haha, okej, bad avslut på sista inlägget, men blev ba så sne orkade inte skriva mer sen! Haha.

Jag åkte till ams och hade möta där med en handläggare! Efter det drog jag hem och börja fixa lite surprise för min babe höhö :). Har även tvättat och fixat disken, & städat rummet! skönt när det är fint! Sen senare blir det bara massa mys! Känner mig sjuk, men vettefan om det bara är för jag är trött..

Vill göra någonting till efterrätt men vet inte om jag orkar haha! Och vet inte vad jag ska göra, mest passande skulle vara typ kärleksmums, men har inte vissa grejer hemma.. Får göra nå enkelt, typ muffins eller något, det ska ju vara lite extra idag för allihop :).

Men nu måste jag fortsätta fixa, blir nog ett bad med älskling när han kommer hem, myspys! ♥



GLAD ALLA :S DAG PÅ ER!

Pusspuss

Godmorgon tisdag!

Sitter här i min säng ska börja fixa mig snart, ska åka till Arbetsförmedlingen, fett läskigt!! Helt alone... Milos lämnade Elliot och Linus imorse, skönt, orkade verkligen inte! Men hade ju självklart gjort det om han inte var hemma! :).

Jvl f*ttsamtal jag ringde nyss ska förstöra min dag...

v.15+0 idag♥

Gravid vecka 15

Din bebis är denna vecka ungefär 11 cm lång och väger omkring 68-94 gram. Såhär dags i graviditeten kan du enkelt se att du är gravid, och om du har kläder som följer kroppen så kan antagligen andra också se att du är gravid. Du kan sannolikt känna din livmoder någon decimeter under naveln.

 

Om din graviditet inte ännu är daterad så kan din läkare enkelt bestämma fostrets ålder genom att mäta huvudet vid en ultraljudsundersökning.

 

Den fantastiska utvecklingen fortsätter i en rasande fart och bebisen ser mer och mer ut som en färdig människa för varje dag. Då fostrets hud är så tunn kan du se blodkärlen genom den. Bebisen täcks nu av lanugohår, som dock kommer att försvinna innan förlossningen. Håret på huvudet och ögonbrynen fortsätter att växa. Vissa bebisar föds nästan helt utan hår, medan andra redan har en liten kalufs!

 

Om du gör en ultraljudsundersökning vid den här tiden så kanske du får se din bebis suga på tummen. Skelettet fortsätter att hårdna genom att binda till sig kalcium. Det är enkelt att förstå varför kalcium är så viktigt i kosten under graviditeten!

 

Bebisen har en betydande rörlighet och kan böja armarna vid armbågarna och forma handen till en knytnäve.


Ser mkt större ut på bilder än i verkligheten!

Men här får ni :)





v.14+5 idag ♥

:)

Frukost time nu, skit hungrig! Vaknar tidigt varje dag utan väckarklocka, förut kunde jag inte vakna förrän 12 om jag inte hade klockan ställd. sjukt! Men iaf, får se va de blir för frulle bulle. Sen är det dags att ta mag bilder, fick tips av en vän att ta varannan vecka :) Så ska göra det! ;p

Snart bilder, pussenhejjen!

De e de

Godmorgon! Vaknade för en stund sen, tur de! Har möte 9.15, så tur att jag vaknade! :P Ska nu bara fixa mig och äta något snabbt om jag hinner! Annars får jag ta det efteråt, det skulle inte vara så långt idag :P Tror jag måste handla hem lite grejer också, så blir affären efter sen hem! Uscha för att handla när man är hungrig, men fan hinner inte.. Jaja, nu måste ja skyndisch. Pussisch

v.14+0 idag!♥

Gravid vecka 14

Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.

Bebisen

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

 

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

 

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

 

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

Du

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.


Igår & idag!

Gårdagen började med frukost, dusch, lunch, sen åka och träffa Neo :) Det var myspys, han var gooosig :). Vi var med dom ett tag, fick lite bebiskläder, och ngn olja för min mage & mina tuttar :P Efter det mötte vi Nina & Koffe, sen Kim & Janne, handla mat, sen drog vi upp till N&K för mat och mys framför Melodifestivalen :) Sen hemgång, somna typ direkt, åhfysatan va kallt det var ute!! Jag blödde lite näsblod på vägen till bussen, antagligen pga att det var så kallt!! :P Sjukt.

Idag så har jag mamma & Linus kollat på när Elliot haft innebandycup :) Mysigt! Nu har vi ätit någonslags lunch, och ska fixa oss nu för fika hos deras låtsasfarmor som fyller år idag! :) Efter det ska jag åka till farmor för middag, hon fyller år imorgon! :) Hehe. Sen blir det hem och bara gosa med min babe! Jag kommer fasen vara helt färdig ikväll efter denna helg! Jaja, nu så ska jag fixa mig,

PUSS!

hungriggggg

Godmorgon! Ligger här i sängen och är dö hungrig!! Så måste gå och äta något!! Efter det blir det ta en dusch, fixa mig lite, sen vänta tills vi ska dra och träffa gullungen Neo :). Länge sen.. Han blir faktiskt storebror till vårat barn :) Resten kan ni lista ut själva :P

Ne innan jag spyr upp ngt jag inte har i magsäcken så måste jag gå och äta!! Hejdååååå

MÅSTE DANSA!

Ba så ni vet..


Roligt med bilder!

Glömt bort att jag tagit dom här!





























Och ja, massa fleeeeer! Hahaaaaaaa :)))

RO

Juste, håller på och testar ricinolja, får se hur det blir. Håret ska bli längre har jag hört, och sett överallt typ! Tog ingen bild innan jag använde första gången, men får ta en bild när jag kan. Ska göra andra gången idag! Måste få en bra bild sen kan jag lägga ut en bild i slutet av denna månad också :)! Så får ni se!



Spääääännande..... eller?

Så himla tråkiga inlägg jag vet..

Heellluu! Idag har jag inte gjort alldeles för mkt, har käka frulle, gått på möte, fixat disken, ätit lunch, och nu ska jag se en film, Friends with benefits! :) Får se om den är bra! Efter det blir det börja med maten, idag blir det lasagne, muuuums! :)

nu, film!



RSS 2.0