Hehehee

Det blir praktik på ett Café nu, så länge jag orkar innan bebis :) Woho :) Shit bonzai va nervös jag är inför kassa och sånt!! Prata med kunder osv, wooopifuckingdooopi!!! Jaja, det går nog perffa! Börjar 8 imorgon! Jag som trodde jag skulle få sova imorgon ;) Nu blir det bara sova på helgerna! Hehe! :)

Öppna precis brev från bm, ang föräldragrupp! Kul & spännande det med! :D Får se om Andreas hakar på alla gånger, jag ska iaf dit!! :) Kulkul! Jaa och inte fasen orkar jag fixa rummet idag! Kanske påsarna som ser så fula ut här, bara kläder och småsaker. Men allt annat pallar jag inte haha! Lat, ja!

Shiet shiet

Home again! ♥ Hungrar ihjäl fan, varit vaken till & från sen 4 inatt.. Jobbigt jobbigt asså.. :/ Ska fixa mig efter jag ätit, sen väcka E & L, lämna dom på vägen till VL :) Efter VL måste jag försöka få ordning på alla saker i rummet asså.. Sjukt mkt grejer asså.. Men får se vad jag orkar göra! Ska vara barnvakt idag, så de blir jag, Andreas & barnen ikväll :) Mys! Nu måste jag käka!

v.30+1 idag♥

Gravid vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

v.30+0 på bilderna ♥


M ♥ A



Mango ♥ Cupcake

Så gott!

Mmm.. Sitter och äter nutella mackor, så jvl gott!!



Snart ska jag börja fixa mig, sen blir det ut och luncha med Emilia :) Myspys! Ska försöka vara ute så mkt som möjligt :) Heheee. Puss!

Min lille bebi♥

Jaani, jag har då inte skrivit mycket! Jag går ju på vägledningen, har inte haft tider att passa sen sommaren, haha, så är inte så van, så är skit trött typ varje dag!! Och har börjat få illa mående :/ Skit jobbigt, trodde jag skulle slippa! Alltså jag går varje dag och tänker; För 1 år sen trodde jag inte att jag skulle ha barn förrän om 3 år eller något! Haft jobb osv! Men nu blev det så här och min bulle i ugnen ligger och jäser & är snart klar!! Kan ni fatttttaaa?!?! Jag kan inte det!! Och det är väl senaste dagarna jag tänkt på det här, för han rör sig skit mycket nu & magen är ju i vägen för det mesta! Kan inte sitta för länge på samma sätt, inte ligga heller! Helt sjukt!! Lilla jag ska bli mamma!! Och min älskade lilla mamma ska bli mormor!! :O Ja men vatta! Det här går bra!! :) :D Och jag längtaaaar verkligen!!!

Nej nu blev klockan mkt och ska gå om 4 minuter, måste klä på mig och borsta tänderna, packa väskan & iväg! :P

Jag är fet, men min man är het♥




v.29+0 idag♥

Gravid vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

 

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

 

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


15 Maj

Inte ett shit har jag gjort idag! Fyfy! Ska diska och duscha innan baby kommer hem iaf! :) Idag blir det kött m pommes & bea till middag! :) Mumsigt!! Hoppas det kommer någon film man kan se sen! Och hoppas Andreas inte somnar fett tidigt ikväll med. Haha. Så tråkigt.. :/ Nu börja One tree hill, woho, gamla avsnitt :P Kolla lite sen ska jag diska o de :P Vid 4 tiden börjar bariga program på 11an :) Hoho. Pussen

v.28+0 idag♥

Gravid vecka 28

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

 

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Trodde aldrig :O

Hahahaha, assåååååå :)
Jaja :) Har iaf vädrat hela lgh hela morgonen typ, jag är iskall nu hähää :P Men det gör inget, när babe kommit hem så ska vi ta en varm dusch :) mums! Efter det blir det fira Nina! Först fika sedan blir det party! :D Woopidoo!! Får se hur vi gör med middag, ska se med A när han är hemma :) Måste ju käka middag liksom ;)

Hihi♥

Åååh va jag längtar till ikväll♥♥ Då blire massa myyyys♥


Fredag 11 Maj

Godmorgon på er! Fredag idag sköönt!

Börjar 10 idag istället för 9, nice! Och P lämnade småbröderna, så fick sova länge! :) Efter jag slutat så ska jag hem packa lite smått, sen hämta kidosarna :) Det är ju fredag och dom borde få gå hem tidigare! ;)

Och det här med pokemon kort är ju poppis där i skolan! E tog med sig sin pärm igår tror jag, och kom hem med ingen pärm, för då har någon snorunge från hans klass snott den får hans plats i hallen! Där han ska få ha sina saker ifred för fan! Har så stor lust att skrika öronen ur smågrisarna för att den som gjort de ska säga & SKÄMMAS!! För sådär gör man FAN INTE!!! Grymt arg blev jag när jag fick höra de! Någon avundsjuk jävel som säkert har det riktigt skitit hemma som gör så. För att få någon annan att må dåligt. SÖK hjälp ist & berätta hurfan det är hemma din gris. USCH!!!
UPDATE: Hans lärare hade lagt undan den för den inte skulle försvinna ;) haha, im sorry för mitt morgon humööööör!
Nä nu måste jag käka frulle & fixa mig för att sedan åka till VL! :) pöss!




:( :)

Igår vart det promenad dit & tillbaka! På vägen hem hämta jag pojkarna, sen gick vi hem. Jag kollade DH & softa, fick sjukt ont efter promenaden :( Åt mat, efter det åkte vi och begravde vår älskade Struffie♥ & efter det handla vi snabbt, sen hem & sooofta.. Har sovit jätte dåligt för jag har så ont.. :/ Vaknade jag av att jag var kissnödig så gick det knapp att somna om för visste inte hur jag skulle ligga..

Men det vart upp & hoppa iaf & lämna kidsen iaf.. Nu ska jag bara vila.. :( Tråkigt.. Försov mig också så dom kom försent :/ Dålig start på dagen, förutom att dom var på bra humör & solen är framme! :)♥ Nu kan den ju bara bli bättre :) Hoppas det här med höften/rumpan släpper också! Skönt det skulle vaaa :) Ne, ska kolla på DH sen GG nu iaf :)

vfn

Somnade ju om, redan nu vill jag skippa & ta bussen istället, hahahaha! Men jag ska ta m f GÅ! Men jag är iaf tröttare än tröttast & vill sova igen.. Men måste käka ngt sen är det dags........... Fyyyy... Hej!

Trööööött, orkar ingenting egentligen..

Sjuuuukt trött idag! Har iaf lämnat E & L till skolan, ligger och slappar. Tänkte nog sova till 10 & sen upp och fixa mig lite :) Behövs inte mkt, för jag ska ta och promenera till vl:en idag! Min teleräkning är nog redan skyhög, så får ta & gå! Ända till Alfa Laval typ haha, wohoooo! Tur att det är fint väder! Haha! Det är ju ändå bra med promenader så ;) Direkt efter drar jag & hämta kidsen, så då går jag även tillbaka till salem. Får se hur det går haha! Skriver sen om jag orkade eller ej hahaha ;) NU SOVA en stund!!!

Rip Struffie

Fick veta imorse att en av våra katter har blivit ormbiten & dött :'( Tårarna tar fan inte slut... Sjukt jäkla jobbigt... Kan inte tänka mig hur Elliot kommer må av det här :( Det var ju "hans", Struffie sov alltid med Elliot. Ville gosa med Elliot hela tiden.. Vissa kanske tänker "det var ju bara en katt", men fan en katt blir som en familjemedlem! Han blev typ exakt 3 år.. Känns hemskt att man aldrig kommer få kramas/pussas/gosa med honom igen :'(



♥ ♥ ♥ ♥

v.27+0 idag♥

Gravid vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Jag hjärta dig


Åååh trötter dag idag!

Tjaba! Precis hemkommen från vl:en, ska käka lite frallor med gott på! Och dega.. När jag nu orkar så ska jag baka chokladbollar, muuuums! Ikväll ska jag & babe ha fredagsmys bara han & jag :) Myyys! Imorgon är det fest, så bara vila upp sig för det liksom ;) Ska prata med mami också & kolla om jag ska besöka M på söndag, om hon kan skjutsa då! Så får han känna bebis röra sig också :)! Det är mina helgsplaner än så länge! Får se om jag bloggar något, drf blev det lite snabbt nu ;)

Nu blir det mackaaa & The Vampire Diaries♥

Huh goddag!

Den här dagen har gått fort! Vaknade, snooza en halvtimme, sen var det ba gå upp, väcka kidsen samtidigt som man fixa sig, sen märkte jag att deras idrottskläder inte var ner packade.. Så fixa det, sen frukost till mig & dom, borsta tänderna, höra lite gnäll, sen gick vi, hemifrån 8.05 & dom ska vara i skolan senaste 8.10!! Sån tur jag hade att dom ändå var rätt glada & babbla md varandra om pokémon hela vägen till skolan! Huuuh! Så jag tror vi var framme kvart över 8 eller något.. Tog båda i handen & gick bara haha, inge slögående här inte!!

Från skolan & direkt till bussen för att dra till Vägledningsprogrammet som jag ska gå i 12 veckor nu, genom Arbetsförmedlingen! :) Det gick bra, var sjukt läskigt att prata i början men sen gick det hur bra som helst :) Väl där fick jag veta att vi ska vara där 3 ggr/v i 6 veckor, sen 6 veckor ute på praktik, hahaha tänkte jag då.. Får se hur jag mår då alltså, det börjar typ i juni någon gång & då börjar jag bli stor haha :P Och hela det här programmet kommer sluta 2 veckor innan BF haha :P Yäyä, jag kanske klarar det who knows ;)

Efter det träffa jag Evelina, som praktiserade där märkte jag :P Tog en liten mini lunch ute i solen & mös en stund :) Sen skulle hon fortsätta jobba och jag skulle hem & äta mer, var sjukt hungrig! Innan jag började med lunch så sopa jag hallen, tömde & fyllde diskmaskin, tvättade & hängde upp :) Sen gjorde jag lunch, blev någon slags pasta sallad xD



& efter det blev det en mini promenad till sopsorteringen med lite sopor haha.. Men det var apfullt i alla sådet var bara att ställa allt bredvid xD Tillbaka hem & nu ska jag bara slappaaaaaa :) Sjuuukt trött i benen :P
Ska nog kolla Gossip girl :)

Kärleeek


Kvälleeeeeen

Ligger i sängen med babe & kollar på Simpsons :) Väntar på att få lite ... för jag är så jävla ... !!! Det blir filmen som börjar kl9 på 6an om man orkar ;) Death Race ;)


2/5

Gode morgon soliga onsdag! :D

Ääälskar att det är sooool :) Har vaknat, fixat kidsen, lämnat dom till skolan, sen hem igen & vilar en stund nu, innan jag ska till Mvc :) Åååh underbart att min man kan följa med, så får han också lyssna på ♥:at :) Men tycker synd om honom som är sjuk nu när detta fina väder kommit :( Usch.. Min bebo ♥

AHH! När jag gick upp imorse så ser man ju bättre nu när det är ljust hur bränd jag blev! Haha röd i facet! Shiet asså! Så är det varmt och svider lite, på läpparna med! Och jag hittar inte mitt j**la lypsyl!!! Så måste ha vanlig salva, men det torkar ju in hur snabbt som helst asså :P Gaasch vilket problem.. :P hahaa.. Finns alltid ngt att klaga på vettni ;)

Nu ska jag viiiila, sen måste jag upp, klä på mig tvätta ansiktet, sen börja gå mot mvc! Pösspöss
Ha en underbar morgon & dag alla ni fina!! :D♥



  • Befruktningen ägde rum omkring: 2011-11-13 √
  • Hjärtat börjar att slå ungefär nu: 2011-12-08
  • Embryot börjar röra sig: 2011-12-31
  • Embryostadiet övergår till fosterstadie: 2012-01-07
  • Alla inre organ är i stort sett färdigbildade: 2012-01-07
  • Risken för missfall avtar efter detta datum: 2012-01-21
  • Illamåendet avtar för de flesta: 2012-01-28
  • Könsorganen börjar bli tydliga (inte på ultraljud): 2012-02-04
  • Fostret kan svälja och kissa: 2012-02-18
  • Ungefärlig nu är det dags för RUL: 2012-02-25
  • Nu kan du kanske känna fostrets rörelser: 2012-03-06
  • Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 2012-03-20
  • Fostret kan nu höra: 2012-04-09
  • Nio av tio barn överlever om de föds nu: 2012-05-08
  • Många bebisar lägger sig nu med huvudet nedåt: 2012-06-11
  • Ditt beräknade förlossningsdatum: 2012-08-05♥♥

Du♥




Mysdag!

Ja grillning & mys vid ängen vart det idag :) Skit mysigt, skulle nog varit bästa om jag & älsk tog med oss en egen filt, så jag kan göra stora rörelser och sitta skönt utan att behöva tänka på att alla andra ska få plats haha! Känner mig redan klumpig, hur blir det i sommar tro? Hahaha ;) Äsch, då rör jag mig inte hemifrån, haha fifään. När vi kom hem så såg vi att jag bränt mig haha, men bara ena sidan av bröstet och näsan xD Hoppas det blir brunt sen ;) Så har jag lit färg iaf ;) Haha! Ne men vi mös, sen var det dags att åka hem till Salem!



Nu ska jag snart sova, upp & lämna kidsen imorgon, sen blir det Mvc :D Vi ska börja mäta magen hihi ;)

1 Maj

Godmorgon Maj! ;D Wohoo, sommarsommarsommar :)! Igår vart det bara mys hemma, orkade inte göra någonting, var helt slut efter badandet med barnen & A hade jobbat & tränat ;P Så vi mös och kolla tv och slocknade ganska snabbt! :O Nu tränar han, sen ska vi bara ta det lugnt tills vi ska dra och grilla med vänner ♥

RSS 2.0